Retro Radio

De muziek waar jij mee bent opgegroeid

Retro Radio

Een feest van muzikale herinneringen

Retro Radio

Alléén maar goede muziek

Over Retro Radio

 • Wat is Retro Radio

  Het woord “Retro” wordt gebruikt voor nieuwe producten of diensten welke voorzien zijn van oude patronen en kenmerken. Dit is wat Retro Radio is: een professioneel radio station op een modern medium waar de popmuziek, die minimaal 15 jaar oud is, gekoesterd wordt. Zonder te beweren dat vroeger alles beter was, maar wel met een hang naar dingen en gebeurtenissen uit vooral de periode 1980 - 1989. 
   

 • Machtig Tachtig

  Een decennium waarin Ruud Lubbers rotsvast minister-president van Nederland is, Pacman het meest gespeelde computerspel, iedereen zich suf puzzelt op Rubik's Cube, jonge meisjes gekleurde beenwarmers dragen en het sentiment zich tegen kernwapens richt.  

  In de popmuziek overheerst het geluid van de synthesizer en zijn Madonna, Michael Jackson en Prince absolute wereldsterren. Uit Engeland komt de stroming New Wave overwaaien, vertegenwoordigd door groepen als Depeche Mode, Duran Duran en Spandau Ballet. In Nederland is Nederlandstalige muziek van groepen als Doe Maar, Het Goede Doel en Toontje Lager zeer populair.

   

 • Muzikale herinneringen

  Retro Radio brengt muzikale herinneringen aan het decennium met Margaret Thatcher, krakersrellen, zure regen, Doe Maar, vervreemding van politiek en burger, Ruud Lubbers, Koude Oorlog, de val van de muur, kernramp in Tsjernobyl, grote jeugdwerkloosheid, Michael Gorbatsjov, Europees Kampioen voetbal, No Future, neon beenwarmers en Nederpop.