Retro Radio

De muziek waar jij mee bent opgegroeid

Retro Radio

Een feest van muzikale herinneringen

Retro Radio

Alléén maar goede muziek


Artiest van de Maand

01-10-2017

Het succes van Roxette begint als in 1989 een Amerikaanse student een cassettebandje met het album Look Sharp! meeneemt van Zweden naar Amerika. De Amerikaanse radiostations zijn zeer enthousiast over de muziekstijl van Roxette, welke een mix is van electronische popmuziek, een randje dance en een vleugje rockmuziek. Door de airplay worden de nummers "The Look" en "Listen to your heart" nummer 1 hits in Amerika. 

In 1990 wordt Roxette gevraagd een nummer te schrijven voor de soundtrack van de succesvolle romantische comedy Pretty Woman. Omdat de band op dat moment aan het toeren is in Australië en Nieuw-Zeeland, en geen tijd heeft om een nieuw liedje te schrijven, wordt de op dat moment twee jaar oude ballad "It Must Have Been Love" gebruikt, afkomstig van Roxette's eerste studioalbum "Pearls of Passion". Vanwege het feit dat de tekst van het oorspronkelijke nummer gericht is op kerstmis, wordt deze iets aangepast, worden er andere instrumenten gebruikt en wordt er in een ander akoestiek opnieuw ingezongen. Dit resulteerde wereldwijd in een groot succes.

De jaren daarna blijft Roxette aan de lopende band hits produceren zoals "Joyride", "Crash! Boom! Bang!" ,"Fading like a flower" en "Wish I could fly". 

Op 11 september 2002 raakte Marie Fredriksson in haar eigen huis buiten bewustzijn na te zijn uitgegleden. In het ziekenhuis werd een hersentumor geconstateerd, die vervolgens succesvol behandeld is. Lange tijd kon Marie niet praten of zingen. In 2005 is ze kankervrij verklaard. Het mannelijke lid, Per Gessle, is weer Zweedstalige muziek gaan maken met zijn oude band Gyllene Tider